Att tänka på innan du börjar renovera köket

Köket är en av rummen familjer tillbringar mycket av sin tid i. Man äter frukost, bakar och äter lunch varje dag. Förutom att det är en plats för matlagning är det även ett rum att umgås och trivas i med nära och kära. Man brukar säga att badrummet och köket är boendets viktigaste rum.

Här finns ett bra inlägg om man gör om sitt badrum till ett spa.

Det gör att det ställs stora krav på ett kök, som både ska vara funktionellt och flexibelt.

Många känner sig osäkra inför en köksrenovering stockholm för att dem inte vet hur mycket det kommer att kosta. Det kan kosta väldigt mycket beroende på vad man är ute efter och det kan bli relativt billigt också. Allt beror på val av material och vilket företag du anlitar för att utföra renoveringen.

Om du vill komma ner i pris är ett alternativ att byta luckor och måla om dem på egen hand. Det är också en bra idé att lägga nytt golv, det är inte speciellt svårt.

Oavsett vad du gör och vilken budget du bestämmer dig för finns det en hel del saker att tänka på både före och efter renoveringen.

Här kan du läsa om ett bra inlägg om hur man byter diskbänk i köket.

Bra videos och inspiration:

En bra investering

Om du vill höja värdet på din bostad är det en mycket bra idé med köksrenovering. Dem senaste åren har undersökningar visat att nästan 80% av alla som renoverar köket eller badrummet gör det enbart av ekonomiska skäl, alltså att man vill höja värdet på bostaden.

Det är väldigt smidigt och det tar inte längre än några dagar så har du helt plötsligt ökat värdet på bostaden.

Planering är första steget

Planering är helt klart det viktigaste när man ska utföra någon typ av renovering i bostaden eller på jobbet. När du är klar med din planering ska du inte stressa med att påbörja jobbet utan läs igenom allt, hör med bekanta och vänner om det är något som du har missat. Det är så enkelt att glömma bort självklara saker när man har mycket i huvudet som när man ska börja med en renovering.

Dags att köpa köket

Nu återkommer vi till frågan om renoveringen kommer bli dyr eller inte. Man kan utgå från att om du väljer vitvaror och annat material av hög kvalitet, då kommer renoveringen självklart bli dyrare, något annat hade du väl inte förväntat dig.

Det positiva med att investera i köksmöbler och vitvaror som har högre kvalitet är att livslängden blir betydligt mycket längre än om du t.ex köper ett kök från IKEA.

Här hittar du bra info och lösningar till ditt kök.

KVIK – http://www.kvik.se/campaigns/se/01-18-halva-priset-bankskivor

KVIK vitvaror – http://www.kvik.se/p/produkter-foer-bostaden/vitvaror-c-119

Noblessa – http://www.noblessa.se/sv/

Noblessa inspiration – http://www.noblessa.se/sv/inspiration/

 

Ballinglöv – https://www.ballingslov.se/koek

 

Företag som jobbar med renovering i Stockholm och Göteborg

Som vi har skrivit i några tidigare inlägg, är det extremt lätt hänt att man anlitar ett företag som inte gör jobbet som det var överenskommet om.
Därför brukar vi rekommendera företag inom lite olika branscher som målare stockholm, snickare stockholm, renovering stockholm och tak renovering.

I följande inlägg tipsar vi om olika företag som vi anser är kvalificerade att kontakta.

En blogg om renovering i Göteborg – http://www.xn--badrumsrenovering-gteborg-hsc.nu/inredningsbloggen

http://www.xn--mlerimalm-52a9q.nu/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *